Εσωτερικός κανονισμός

Μπορείτε να κατεβάσετε τον κανονισμό σε μορφή PDF

Τα μέλη του Ομίλου οφείλουν να τηρούν τις διατάξεις του καταστατικού καθώς και τον εσωτερικό κανονισμό του Ομίλου και άγνοια αυτών δεν δικαιολογείται.

Ειδικότερα:

1.      Τα Μέλη του Ομίλου οφείλουν να παρουσιάζονται στις εγκαταστάσεις του Ομίλου (Εντευκτήριο-Γραφεία), να ενημερώνονται από τον πίνακα ανακοινώσεων για τις αποφάσεις του Δ.Σ., να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του Ομίλου, να προσφέρουν τη βοήθειά τους (πέραν της οικονομικής) σε ό,τι μπορούν για τις διάφορες ανάγκες που έχει ο Όμιλος και γενικά με την παρουσία και την συνεισφορά τους να δίνουν «ζωή» στον Όμιλο. Η απουσία και η μη συμμετοχή στα ανωτέρω δύναται, μετά από απόφαση του ΔΣ, να οδηγήσει μέχρι και στην διαγραφή των.

2.      Τα Μέλη του Ομίλου είναι υποχρεωμένα να είναι ταμειακά ενήμερα. Εάν η καθυστέρηση των συνδρομών υπερβαίνει τους τρεις (3) μήνες και μετά την ειδοποίηση από το ΔΣ καθυστερούν επιπλέον την πληρωμή, τότε με απόφαση του ΔΣ διαγράφονται, ελλιμενίζουν και σκάφος, με υπεύθυνη δήλωση που θα υπογράφουν κατά την είσοδό τους τα νέα μέλη ή με την εκ των υστέρων δήλωσή τους τα παλιά μέλη, θα υποχρεώνονται στην καταβολή των εξόδων μεταφοράς του σκάφους τους σε parking καθώς και των οφειλομένων στον Όμιλο υποχρεώσεών τους.

3.      Τα Μέλη του Ομίλου οφείλουν να συμπεριφέρονται κόσμια στις εγκαταστάσεις του Ομίλου, να μη δημιουργούν εντάσεις και προβλήματα με την συμπεριφορά τους σε άλλα μέλη και στους αθλητές του Ομίλου, να σέβονται και να εφαρμόζουν τις αποφάσεις του ΔΣ και να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις του. Επιπλέον, κάθε θέμα ή πρόβλημα που προκύπτει πρέπει να προωθείται για επίλυση από τα μέλη στο ΔΣ, αφού το μόνο υπεύθυνο όργανο επίλυσης προβλημάτων του Ομίλου είναι το ΔΣ. Γενικά η συμπεριφορά των Μελών του Ομίλου πρέπει να είναι σύμφωνη με τον σκοπό του Ομίλου μας που ως γνωστό είναι «η διαμόρφωση των χαρακτήρων των παιδιών στην ευγενή άμιλλα και τον Ναυταθλητισμό».

4.      Τα Μέλη του Ομίλου οφείλουν να προσφέρουν τις γνώσεις και τις δυνατότητές τους αφιλοκερδώς για την προώθηση και επίλυση ζητημάτων, την διεκπεραίωση θεμάτων και καταστάσεων του Ομίλου.

5.      Κάθε Μέλος του Ομίλου είναι υποχρεωμένο να έχει ασφαλισμένο το σκάφος του (ανεξάρτητα από την ιπποδύναμη της μηχανής του) και με ποινή αποβολής από το λιμάνι, να ανανεώνει το ασφαλιστήριό του στην λήξη του. Όλα τα μέλη που διαθέτουν σκάφος είναι υποχρεωμένα να προσκομίζουν το ασφαλιστήριο του σκάφους τους στον έφορο λιμένος.

6.      Τα Μέλη του Ομίλου είναι υποχρεωμένα να διατηρούν τις εγκαταστάσεις του Ομίλου καθαρές και να μη δημιουργούν προβλήματα στους κοινόχρηστους χώρους και το λιμάνι. Πρέπει να φροντίζουν τα σκάφη τους, εάν ελλιμενίζουν τέτοια, ώστε να μη δημιουργούν προβλήματα στα άλλα σκάφη, να δένουν τα ρεμέντζα και τα σχοινιά τους και γενικά να προσέχουν την συμπεριφορά των σκαφών τους στο λιμάνι. Επίσης, τα σκάφη των Μελών πρέπει να φέρουν τη σημαία του Ομίλου.

7.      Υπεύθυνα για την ανέλκυση και καθέλκυση των σκαφών τους είναι τα ίδια τα μέλη και μόνο μετά από την απαραίτητη άδεια του εφόρου λιμένος. Κάθε ανέλκυση ή καθέλκυση χωρίς την άδεια του εφόρου λιμένος είναι αυθαίρετη, αντίκειται στον εσωτερικό κανονισμό και συνεπώς επιφέρει κυρώσεις.

8.      Στο λιμάνι μπορούν να ελλιμενιστούν σκάφη ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν με γνώμονα τη μη παρεμπόδιση των άλλων σκαφών και τη δραστηριότητα των άλλων μελών. Η αρμοδιότητα χορήγησης αδείας ελλιμενισμού σε σκάφος ανήκει στον έφορο λιμένος και το ΔΣ του Ομίλου.

9.       Απαγορεύεται ρητά, με ποινή αποβολής από τον Όμιλο, σε Μέλος να μετακινήσει το σκάφος του σε άλλη θέση χωρίς την άδεια του εφόρου λιμένος και του ΔΣ του Ομίλου. Σε εξαιρετική περίπτωση ανωτέρας βίας αν το μέλος αναγκαστεί να μετακινήσει το σκάφος του προσωρινά σε άλλη θέση, πρέπει να ενημερώσει άμεσα τον έφορο λιμένος, ώστε να λάβει γνώση το ΔΣ για τις περαιτέρω ενέργειες.

10.  Τα Μέλη του Ομίλου οφείλουν εκτός από την κατάθεση της αδείας του σκάφους στο γραφείο του Ομίλου, να καταθέσουν φωτοτυπία του βιβλίου εκτελέσεως πλόων και του ασφαλιστηρίου του σκάφους όταν και όποτε ζητηθεί από τον έφορο λιμένος. Αυτό επιβάλλεται να γίνεται για την ενημέρωση του αρχείου των μελών και εν γένει του μητρώου.

11.  Τα Μέλη του Ομίλου είναι υπεύθυνα για την πιστή εφαρμογή του Κανονισμού.

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

Νικόλαος Καραχάλιος                                              Γεώργιος Παναγιώτου

 

© 2017 ΝΑΟΑΚ. All Rights Reserved. Designed By Wagonet

Επισκέπτες

134580
TodayToday8
YesterdayYesterday83
This_WeekThis_Week91
This_MonthThis_Month1450
All_DaysAll_Days134580